Punajuuri-vuohenjuusto salaatti

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti
Print
Ainekset
  1. 7 pientä (n. 500g) raakaa punajuurta
  2. 50g saaristovoita
  3. 2 rkl siirappia
  4. 3/4 tl suolaa
  5. mustapippuria myllystä
  6. 1/2 rkl kuivattua basilikaa
  7. 1 iso punasipuli
  8. 2 omenaa
  9. 2 kiekkoa pehmeää vuohen chevréä
  10. 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
Kastike
  1. 2 prk Andechser luomu hapankermaa tai kermaviiliä
  2. 2 rkl siirappia
  3. 1 rkl makeaa sinappia
  4. 1/2 tl mustapippurirouhetta
Valmistusohje
  1. Kuori punajuuret. Leikkaa n. 1 cm:n paksuisiksi lohkoiksi ja laita uunivuokaan. Lisää voi nokareina, siirappi ja mausteet. Sekoita hyvin. Paahda 200 asteessa n. 30 min.
  2. Halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita ne uunivuokaan kypsennyksen loppupuolella, jotta nekin pehmenevät hiukan.
  3. Kuori ja leikkaa omenat n. 1 cm:n kuutioiksi. Yhdistä lämpimään punajuuri-sipuliseokseen omena ja kuutioitu juusto. Viimeistele persiljalla.
  4. Yhdistä kastikkeen aineet keskenään.
  5. Tarjoa salaatin ja rapeakuorisen leivän kanssa.
RuokaHertta Oy http://www.ruokahertta.fi/